9Fingers

 

9Fingers

9Fingers sitt motto er blues with a feelin’ og det er nettopp følelser bandet formidler. Musikken har blitt omtalt i konsertanmeldelser fra bluesklubber, festivaler i Norge og Sverige og andre arrangører som ”ektefølt jukejointblues” og ”ekte vare”. 9Fingers spiller blues på samme måte som bluesens gudfedre gjorde det. Upolert, med følelse og ekte spillerglede. 9Fingers spiller blues fordi de må det og bandets mål er å spre den gamle bluesstilen til flest mulig. For dem er ikke blues bare en musikkstil men et stykke historie og en kulturarv.  

Bandet har en spillerstil som få bluesband i Norge har. Munnspillet står sentralt og begrepet harmonica blues har også blitt brukt for å beskrive bandet, som er en av de største ambassadørene for tradisjonell blues på norske live-scener. De er beinharde retromusikere og tradisjonalister. De ønsker på ingen måte å revolusjonere bluessjangeren, men heller dyrke opprinnelsen; 12bar blues med gyngende lokomotivrytmer med et sentralt munnspilluttrykk, ekte historier om brutte løfter, pengeproblemer, alkohol og damer. 
9Fingers har vært så heldige at de har fått spille med en rekke fantastiske og flinke folk, som Ronni Boysen, Kid Andersen, Arne Fjeld Rasmussen, Stefan Dafgård og Tommy Moberg for å nevne noen.

På repertoaret står både coverlåter og egenprodusert materiale fra munnspillbluesens verden.

The band:
Kent Erik "9Fingers" Thorvaldsen - vocals/ harmonica

Kai Evenstuen - drums

Ole Martin Røsten - bass

Thomas Grim Thorvaldsen - guitar

Booking: thomas@9fingersblues.no